Osmangazi Köpek Eğitimi

Köpekler diğer hayvan türlerine bakıldığı zaman insanlara karşı bir sevgi beslemesi yönünden farklı canlılardır. Köpeklerin doğuştan gelen bu özelliği insanların en sadık ve en yakın arkadaşı olmasını sağlamıştır. Köpekler sahibi olduğu kişiye çok bağlıdır. Hatta belli bir süre sonra sahibini görmeden kokusundan bile tanır. İnsan ile köpeğin karşılaşmasının yaklaşık 14.000 yıl öncesine dayandığı söylenir ve bu konuda evcilleştirilen ilk hayvanda köpeklerdir. İnsanlık tarihinde köpeklerle tanışmadan sonra ilk olarak bekçilik, koruma gibi görevlerde bulunan köpekler daha sonraları pek çok farklı görevde bulunmuştur. Ortalama süre bakımından 15 ile 20 yıl arasında yaşayan köpeklerin 100’dan fazla çeşidi bulunmaktadır.

Osmangazi Köpek Eğitimi

Köpekler Hakkında Bazı Bilgiler

Köpeklerin kürk sahibi olmasından dolayı üşümediği düşünülür. Ancak köpekler de üşür bu yüzden muhakkak bir yuvaya sahip olmaları gerekir. Hatta küçük ve tüysüz köpeklerin havanın soğukluğuna göre üzerine giysi giydirilebilir. Ayrıca köpeklere gereken zamanların ayırılması gerekiyor. Normal şartlarda köpeklerin günde 2 kez dışarı çıkartılması gerekir. Köpekleri eğitirken verilen komutlar ile birlikte el hareketleri, jest ve mimikler köpeğin bu komutları daha çabuk öğrenmesine yardımcı olacaktır. Yavru köpekler doğuştan sağır ve dişsiz doğarlar. Dalmaçyalı köpekler ise doğuştan beyaz doğarlar ve üstündeki siyah lekeler sonradan oluşur. Köpekler yaklaşık olarak 150 ile 200 kelime öğrenebilir. Bu kelimeler kişinin verdiği komutlarla aynı anlama geleceğinden köpek pek çok komutu hafızasına kazıyabilir. Köpekler insanlara oranla 1.000 kat daha hassas koku alabilirler. İnsanlarda bulunan koku hücreleri sayısı 2.200 iken köpeklerdeki koku hücreleri sayısı 5 milyondur. Ayrıca köpeklerin küçük kimyasal damlacıkları koklayabilmeleri için daima burunlarının ucu ıslaktır. Köpeklerin kılavuzluk görevini yapması için ise ilk olarak 2. Dünya Savaşı sonrasında gözlerinin yitiren askerler için Alman hükümeti tarafından eğitim verilmiştir.

Yavru Köpekler

Yavru köpekler de insanlarda olduğu gibi dişsiz doğarlar. Bunun yanında kulakları duymaz, gözleri görmez ve burunları koku alamaz. Yavru olan köpekler yaklaşık olarak 9-12 günlük olana kadar gözlerini açamaz ve duyamaz. Duymama süresi ise doğduktan 3 hafta sonrasına kadardır. Bu süre içinde yavru köpekler annelerinden uzak kalmamalıdır. Uyku düzenleri ise normal bir bebekten farksızdır. Gün boyunca yaklaşık 14 saat uyurlar. Geri kalan zamanlarda ise yemek yiyerek günü geçirirler. Yavru köpekler 1 yaşına geldiğinde artık erişkin olmuşlardır. Köpeklerdeki 1 yaş insanlardaki yaklaşık 15.yaşa denk gelir.

Köpeklerin Vücut Dilleri

Köpekler bazı durumları sahibine anlatmak için kendine has hareketler yapar. Örnek olarak köpeğin ağzı açık ve mutlu bir şekilde sahibinin gözlerinin içine bakıyor ve birkaç kez de havlıyor ise ve bunun yanında kişin etrafında dolaşıp türlü hareketler yapıyorsa bu bir oyun davetidir. Kişi eğer bu oyunu oynamak istemiyorsa kesinlikle köpek ile göz teması kurmadan arkasını dönüp gitmelidir.

Köpeğin sahibi eve geldiğinde ise köpek onu karşılayıp kuyruğunu sallar ve ağzını açar ise bu hoş geldin demektir. Eğer köpek kuyruğunu bacaklarının arasına alır ve sahibi ile göz temasından kaçınır ise bu endişe ve korku duyduğu anlamına gelir.

Köpeklere Verilen Eğitimler

Köpek eğitimlerinde ilk olarak köpeğin çevresinde bulunan objelerden gözünü ayırarak sahibine odaklanması gerekir. Bu yüzden verilen ilk komut “Dikkat” komutudur. Daha sonra köpek davranışlarının kontrolü evresi gelir. Bu evrede ilk öğretilecek komutlar “Aferin” ve “Hayır” komutlarıdır. Bu eğitimlerde köpeğin istenilen davranışı yapması veya komutları yerine getirmesi sonucu köpeğin ödüllendirilmesi köpeğin bu komutları hızlı bir şekilde öğrenmesine neden olacaktır. Ancak köpek eğitimi uzun süren ve sabır isteyen bir eğitimdir. Bu noktada Osmangazi Köpek Eğitimi Merkezi bünyesinde bulunan uzman kadrosu ile köpeklere doğru bir eğitim vererek köpeklerin hızlı bir şekilde eğitilmesini sağlayacaktır. Köpek eğitimi konusunda kesinlikle güvenilir olan merkez muhakkak tercih edilmesi gereken yerlerden biridir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.