Agresif Köpek Eğitimi Nasıl Verilir
Köpekler her ne kadar çok sevecen ve insanlarla dost olan varlıklar olsalar da bazı durumlarda negatif, saldırgan ve agresif davranışlar sergilemesine sebebiyet verebilir. Her köpek agresif yapıya sahip olabilir ancak sahibi ile duygusal bağları iyi olan köpekler daha sakin ve ılımlı olurlar. Agresif Köpek Eğitimi Nasıl Verilir bu yazıda cevabını bulacaksınız. Köpeğin eğitimin çok iyi olması saldırgan davranışlar sergilemeyeceği anlamına gelmez ve her köpeğin aklı aynı şekilde çalışır. Köpeklerin öfke nöbetleri geçirmeleri aslında tamamıyla sahibi ile alakalı bir durumdur. Bununla birlikte köpeğin diğer hayvanlarla kaynaşması ve sosyal aktivitelerde bulunması köpeğin daha sakin bir yapıya sahip olması için önemlidir.
Bilhassa saldırı için fırsat kollayan köpekler kulaklarının, ayaklarının ve kuyruklarının çekilmesinden nefret ederler. Bu nedenle oyun oynarken bu tarz davranışlarda bulunmamak gerekir. Köpekler konuşulanları anlayamaz ancak yapılan hareket ve ses tonundan nasıl davranıldığını mutlaka anlarlar. Bu nedenle de kendilerini koruma altına alma gereksinimi duyarak öfke nöbetine kapılırlar. Özellikle köpek ve sahibi arasında ki güven duygusunun çok kuvvetli olması gerekir. Köpeklerin saldırgan olmaması için onların bir kafese kapatılması köpeğin sinirlenmesine ve öfkelenmesine neden olur.
Agresif Köpek Eğitimi Verilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Köpeğe eğitim verilmeye başlarken önce köpeğin haklarına saygı duyulması, eğitimden verim alınmasını sağlar. Köpeğe bir arkadaş gibi davranılması, ona güvenildiğini hissetmesi ve korunduğunu hissederek eğitime devam etmesi durumunda köpek sahibine güvenir ve her ne şekilde olursa olsun sahibini mutlaka korur.
Eğitim Verilirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:
Köpek bir shop ya da köpek bakım evinden alınmışsa burada ki bakıcıların vermiş olduğu eğitimler mutlaka araştırılmalıdır. Köpek bakıcısı tarafından zorlanmış, kısıtlanmış ve kurallara tabii tutulmuş ise bu köpeğin ruh halinin çok sinirli, içgüdüleri ile hareket etmesi ve saldırganlığa açık olmasına neden olur. Köpek ile sahibi arasında diyalog kurulurken diyalog esnasında sahibi her zaman köpekten üstün olmalıdır ve köpeğin bu üstünlüğü hissetmesi sağlanmalıdır. Köpek, liderliğin kendisine geçtiğini hissettiği anda sınırlı ve agresif hareketlerini devamlı hale getirir. Köpek daha yavru iken agresif olmayı öğrenir. Bu nedenle köpek 3 aylık döneme geldiğinde devamlı olarak dışarı çıkarılmalı diğer hayvanlarla tanışması gerekir. Köpeğin bu dönmelerde başka insanlardan ilgi görmeye çok ihtiyacı vardır. Sosyalleştirmeyen köpekler içine kapanır ve agresif olmasına neden olur.
Ayrıca köpek ile oyun oynadığında köpek ile boğuşmamak, yuvarlanmamak ya da köpeğin her hangi bir yerine dokunulmaması gerekir. Çünkü bu tür davranışlar köpeğin sinirlenmesine neden olur. Bir çok insan bu tür davranışların köpek ile kendi arasında ki iletişimin daha iyi olmasına neden olacağı gibi yanlış düşüncelere sahip olurlar. Köpek ile bir cisim atarak onun getirmesini istediğiniz oyunlar oynanması köpeğin keyifli dakikalar geçirmesine neden olur. Ancak bu oyun oynanırken de dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. Oyun oynanırken köpeğin sahibinin yönlendirmesi doğrultusunda getirmesi sağlanmalı ve köpeğin ağzından cisim kesinlikle zorla alınmamalıdır.
Cismin köpeğin ağzında ki cismin zorla alınması köpeğin dikkatini o cisme odaklar ve cismi yakaladığı anda sahibinden kaçarak uzaklaşır. Aynı zamanda köpekli ile oyun oynarken sahibinin köpeği kesinlikle zorlamaması gerekir. Köpek ile oyun oynanırken geçirilecek olan zaman eğitimin kaliteli olması açısından çok önemlidir. Verilecek olan eğitimler sayesinde köpeğin sahibi ve kendisine olan güveni artar ve sahibine daha sadık ve bağlı olur. Eğer ki köpek devamlı olarak yürümek ve özgür olmak istiyorsa, sürekli kendi tasmanı çekerek zorlar. Köpeği açık ve boş bir alanda tasmasız şekilde gezdirmek bu sorunun çözülmesine yardımcı olacaktır.
Henüz yorum yapılmamış.