Labrador Köpek Eğitimi
Herkes labrador der ama gerçek adı Labrador Retriever’dir. Bu köpekler insanların ilgisini çeken, sevimli ve güzel cins hayvanlardır. Rengi siyah, kahverengi ve sarıdır. Bu cins köpekler, eğitime çok yatkın köpeklerdir. Köpek eğitile bilirlik açısından sıralamada ilk 10 içindedir. Bu köpekler, komutları 5 kere söyleyince anlarlar ve uygularlar. Labrador köpekleri çok dost canlısı köpeklerdir. Her köpekte olduğu gibi labradorlarda küçükken sosyalleştirilmesi gerekir. Ortalama ömürleri 10-13 yıl arasıdır. Labradorların boy ve kilosu erkeklerde 56-61cm-27-34 kilo, dişilerde 53-58 cm- 25-32 kilodur. Labrador köpeğinin özelliği sabırlı ve duygusal bir köpek cinsidir. Sahiplerine oldukça itaat etmeye ve sadık olmaya oldukça yatkındır. Aktif ve hareket etmeyi çok severler.
Sudan hoşlanır ve su onlar için çok eğlenceli bir oyundur. Çocuklara karşı çok iyimserlerdir. Aileye düşkündür. Bahçede uzun süre kalamazlar. Yavru iken güzel bir şekilde sosyalleşip eğitilirse yabancılara karşı sorun çıkarmaz. Bu köpekler av köpeği, bekçilik koruma gibi görev için kullanılmaz. Evde tek başlarına kaldıklarında eşyalara zarar verme eğiliminde köpeklerdir. Labradorların boynu çok güçlüdür bu yüzden tasmasını çekmeden gitmesi sağlanır ve buna göre eğitim aldırmak çok önemlidir. Labradorlar çok hareketli ve sözü geçen bir ırktır. Tüy sorunları pek yoktur.
Her gün fırçalanırsa tüy sorunu yaşanmaz. Bu köpekler rehberlik ve arama işlemleri yapabilmesi için birçok özelliği vardır. Evde beslenmeye uygun olsalar da dışarda gezmeye ihtiyaçları vardır. Bahçeli bir ev onlar için daha uygundur. Eğer egzersizleri yapılmazsa obur olabilirler o yüzden çok dikkat etmek gerekir. Bu köpeklerin kökeni Kanada’ya bağlıdır. Bir zamanlar Kanada’da buzlu sulardan atlatılarak, ağları kıyıya çekmek için labrador köpeklerinden yararlanılırdı. İlk defa köpek besleyecekler için ilk alınması gereken köpek labrador olabilir. Çünkü; dost canlılarıdır. Bahçeli bir evde beslenmesi tavsiye edilir. Bu köpekleri barınaklarda bulmak mümkündür. Köpeğin kişiliği tamamen sahibinin bakımıyla ilgilidir.
Labrador Köpek Eğitimi
Labrador köpek eğitimi çok önemlidir. Labradorların eğitimine ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olacaktır. Eve geldiği anda eğitime başlanmalıdır. İlk önce tuvalet eğitimi verilmelidir, eğer alınan yavru ise zaten tuvalet eğitimi hiç yoktur, bu yüzden ilk başta tuvalet eğitimi gelir. Eğitimdeki en iyi kural, yavru ne kadar iyi takip edilirse o kadar başarılı olacaktır. Bu köpekler alışkanlıkları olan hayvanlardır. Sahibi tuvaleti için nereye karar verirse ve orayı alıştırırsa köpek hep oraya tuvaletini yapmak isteyecektir. Kararlı olmak ve asabi olmamak önemlidir.
Köpeğin her uykusundan sonra, yatmadan önce, yemekten ve oyundan sonra tuvalete tutmak gerekir. Sık sık tuvalet ihtiyaçları vardır. Başlangıçta 2 saatte bir tuvalet için dışarıya çıkarılması gerekir. Alışırsa tuvaletini haber verecektir. Beslenmesinde ise, tabağından yemesi öğretilmesi gerekir ve böylece yemek masasına uzanması engellenebilir. Sıkı bir eğitimle kötü hareketleri engellenebilir, örneğin; yatağa ya da kanepeye çıkarsa, eşyaları kemirirse, mutfağa girerse, yolda yürürken aşağı inerse, hırlar ya da diş gösterirse v.s gibi hareketleri engellenebilir. Bunlar sahibinin verebileceği eğitimlerdir. Sonrasında alacağı eğitim, eğitici tarafından verilmesi uygundur. Ücretleri eğiticiler arasında farklılıklar gösterir. Labrador köpek eğitimi, 6 aylıkken verilmelidir. 4 aylık olduklarında kişilikleri oturur.
Labrador Köpeğinin Beslenmesi
Özel bir beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Yavru köpekler için ilk 1 yıl çok önemlidir. Kemiklerinin gelişmesi, vücudunun düzgün gelişmesi, gözleri parlak ve sağlıklı tüylere sahip olmaları için beslenmeleri önemlidir. Aşırı beslememek gerekir, uzun yaşamaları için sağlıklı hayat geçirmeleri gerekir. Beslenme kurallarını bilmeyen kişi, veterinere danışıp ne yemesi gerektiğini öğrenebilir.
Henüz yorum yapılmamış.